Vägdag

-0.5 kg bidde det den här veckan.

Idag blir det dubbla träningspass. Först kl 17 ett pass på gymmet och kl 18 ett vattengympapass. Vattengymnastik gillar jag och när det en gång ingår i medlemskapet på nautilus så why not?

Det är sonens introduktionsdag idag på Nautilus så vi följs åt jag, Eva och sonen.   

Middagen blir lite senare idag då vi inte äter förrän efter mina pass. Ikväll blir det ugnsstekta revbensspjäll som jag haft i marinad sedan igår, hemmagjorda klyftpotatisar, sallad och god kall sås gjord på turkisk yoghurt. Blir nästan lite hungrig när jag tänker på vad som vankas. Närmast blir det nog en macka innan jag ger mig iväg. 

Sommar, sommar, sommar

Hit åker vi i sommar.

Till Skåne och Hörby såklart.
I sommar blir det 3 år sedan jag träffade min lillebror och hans familj så det är hög tid nu.
Har beställt biljetterna och den 21 juli drar vi söderut. En veckas semester blir det och resten av sommaren jobbar jag.


Träning och mat

Ja, då var man igång. Igår var jag på Nautilus för första gången och fick min genomgång och program. Så nu är det bara upp till mig själv att komma mig dit. Sonen som skulle börja tillsammans med mig hittade ingen hundvakt så han börjar på söndag.

Nu har jag även varit och storhandlat och införskaffat en massa bra konserver för snabbmatlagning. ÖB har ett väldigt bra utbud på konserver som Uncle Bens olika såser som endast kräver lite stekt kyckling till och serveras med kokt ris. Snabbt och utan en massa tillsatsämnen. 15:- per konserv, kollade på Coop och där gick samma konserv för 29:90. Samma gäller Dolmio, blanda såsen med lite stekt köttfärs och serveras med cous cous eller pasta, färdig snabbmat. Dolmio konserverna kostade också 15:-/st och 31:90 på Coop.

Hittade även en hel roliga kryddor i fina kryddglasburkar från Kryddhuset i Ljung tex Persillado 49g / 11 kr, som hittat.  
                             
Soltorkade tomater i solrosolja och olika kryddningar, olivoljor, fruktkonserver i egen juice, ajvar relish mm hittade också ett hem hos oss.

Efter ÖB besöket var jag till Coop och handlade bla lokalproducerat nötfärs för 39:90/kg mycket billigt och bra och förpackningen på 1.8 kg räcker till en massa olika måltider.

Jag har haft en vision om att äta lite mera soppor till mellanmål och köpte en färdig Blå Band ostsoppa, men den var inte god. Det blir nog till att laga egna soppor om den visionen ska slå igenom. 

Idag ska vi i vilket fall som helst äta parisare, alltså korvvarianten. Inte det mest hälsosamma men har valt lokalproducerat med 55% kött i korven och grovt hamburgerbröd till. Någon gång måste man få glida lite också. 


Dr. Anders mm

Var på återbesök idag och träffade Dr. Anders som opat mig.
Alla mina värden var bra så det var skönt. Fick ett käckt litet inplastat intyg att ta med till restaurang för att få köpa barnportion. Vet inte hur mycket det kommer användas då det sällan finns barnportioner av det jag vill äta. Jag går ju inte ut på restaurang för att äta köttbullar eller korv som oftast är vad som erbjuds i barnportioner.
Men tanken är god.

Har ätit helt uselt idag förutom middagen som blev ungstekt lax, potatis, grönsaker och kall sås av turkiskyoghurt.
Vi hade inget hemma imorse så jag var tvungen ta med fil som lunch och det kändes väl inte helt ok. Så det blir storhandling imorgon.

Jag märker oxå att jag har kört fast i mackor vad gäller mellanmål, det finns ju faktiskt annat man kan tugga på.
Det blir nog till att inhandla en del soppor och keso för de är ju ett bra mellanmål som omväxling.

Måste börja skriva en mera deltaljerad matsedel där jag även tar med mellanmålen annars blir det gärna mackor.  

Jag vet inte vad det är här hemma men våra lampor går sönder. Sedan vi flyttade in i oktober har 2 lampor havererat, och då pratar jag inte om glödlampor utan taklampor. För någon vecka sedan drattade lampan över köksbordet ner, hållaren hade gått av och den gick inte att laga. Jag som gillade vår kökslampa. Och idag exploderade hallampans glaskupa. Vi var 3 lampor kort sedan tidigare och nu måste vi hitta 2 till. Så besvärligt. Jag vet hurdana jag vill ha men har inte hittat dem än.

Idag har sonen med sambo skaffat sig en vovve. Här ligger den och slappar hemma hos dem.


Vägdags

Ett kilo till har försvunnit för att aldrig mera komma tillbaka.  



Tillfredställande vy

Jag är verkligen förtjust i hur vi har det i vår nya lägenhet, tycker om den öppna lösningen mellan vardagsrum och kök samt hallarna som blivit till en enda sammanhängade istället för två små.
Så här ser det ut från soffan i vardagsrummet in mot matplatsen i köket.


Vi har just  nu -6ºC och jag ska iväg till graven och skotta och tända ljus.
Sedan blir det en sväng förbi systeryster.
Idag blir det en så enkel lunch som stekt lättfalukorv, färsk pasta och en sallad. Till middag blir det ris, kyckling med currysås och sallad.

Måste sedan ner i källarförrådet och få det fixat så vi får in allt som ska vara där. När vi flyttade hit i oktober så sparade vi ca 50 banankartonger för att kunna fylla dem med saker som tex julgrejer, pjäxor, hjälmar, skridskor mm alltså saker som vi behöver men som inte måste förvaras i lägenheten. Vi har inte hunnit gör det än så det är ett projekt som måste göras pronto för allt detta står nu i mitt pyssel-och syrum.

Mätt och glad:)

Har precis avnjutit en tortilla med tacokryddad kyckling, gurka, sallad, tomat, lök och vit kebabsås. Jag orkade ett litet bröd med 5 kycklingbitar.
På hemväg från jobbet idag var jag åter tvungen att svänga förbi affären för att bulla upp med pålägg för det går åt en himskans massa pålägg till alla mellanmålsmackor.
Köpte även llite Kiks godisar och tänke festa till med ett par stycken till kvällen. Jag är barnsligt förtjust i salmiak och lakrits och det tror jag inte något kan ändra på. Har även en salmiaklikör men den har så många procent så jag har inte vågat prova den än, men en vacker dag så. 
Sänder även en värmaden tanke till systeryster som håller på med soppdieten och sitter hemma och fryser. Enda trösten är att det går över och sedan har man energi så det räcker och blir över. Försök att se ljuset i tunneln. 
  


Mat på våra fat

Råvarorna räcker väldigt långt numera, inte bara pga av att jag äter så lite utan för att vi bara är 3 som äter överhuvudtaget. I somras flyttade äldsta sonen hemifrån och då hans flickvän sov över en hel del hos oss blev det helt plötsligt 2 mindre att laga mat till och det har inte jag helt lyckats planera in i matlagningen.
Det har blivit alldeles för mycket mat kvar och visserligen är det ju bra men det är inte så roligt att behöva äta samma mat flera dagar i sträck.

Kokade pasta här om dagen och försökte tänka till, jag tänkte att jag kokar 4 portioner för sonen äter lite mera än en portion, maken en portion och jag nästan en portion på två måltider. Men ack vad jag bedrog mig, hur stora är deras beräknade portioner egentligen, för det räckte till två måltider för oss alla.

Jag får planera hur jag ska få ut det mesta av råvarorna utan att det blir tradigt med samma mat flera dagar på raken så igår kväll strimlade jag upp 1 kg kycklingfilé som jag stekte och gjorde till 2 olika maträtter. Den ena blev till kyckling med currysås och den andra kryddade jag med tacokrydda som vi ska ha till tortillas.
Jag har börjat göra min egna tacokrydda för att slippa glutamat och andra konstiga tillsatsämnen och den smakar lika bra som den köpta.

Tacokryddblandning:
1 tsk vitlökspulver
1 tsk spiskummin
2 tsk paprikapulver
2 krm cayennepeppar
2 tsk chilipulver
1,5 tsk salt

Det är inte jag själv som kommit på den blandningen utan Maria som har LCHF-bloggen Airams mat

Har ni provat Knorrs Fond du chef buljongtärningarna, om inte gör det. Ingen glutamat, färgämnen eller konserveringsmedel och det blir en så mycket mustigare smak på såsen och grytan.


Idag inmundigar jag mig ett par skivor blodpudding med lingonsylt och majskorn till lunch och till middag blir det stekt magert fläsk i sky och massor med stekt lök det serveras med kokt potatis och en sallad. 
Nu ska jag göra mig redo för en ny arbetsdag. Tjingeling.


 

Mera ner:)

Jaha då var det vägdag igen och det blev -1.5 kg, mycket trevligt. Jag har nu gått ner 18.5 kg på 2 månader, hur otroligt är inte det. Jag väntar fortfarande på att jag ska börja gå upp igen, få se hur länge den känslan håller i sig.

Vad konstigt väder vi har, i förrgår hade vi -30 °C och man höll på att frysa häcken av sig och idag var det -0.5°C när jag var ut på en långprommis och det var så skönt trots att det blåste lite. Hoppas det håller i sig och inte blir mer än max -10°C, det räcker.
Jag känner hur mycket lättare det är att gå nu när man tappat några kilon och jag ser fram emot nästa vinter när jag ska återuppta slalomåkningen igen. Det är ett antal år sedan jag åkte eftersom jag haft knäproblem och helt enkelt inte vågat ge mig av ut i backen pga rädsla för att bryta något.

Igår städade vi och bytte gardiner, kuddar och plädar så nu är det så vårlikt hemma hos oss. Såg i Ica:s reklamblad att de har 10-pack tulpaner för 39:- så  nu ska jag köpa en massa tulpaner och sprida ut hemma så blir vårkänslan komplett.

Jag har kommit på att bönor coh jag inte riktigt kommer överens. Lagade chili con carne och hade i en burk kidneybönor och jisses vilket gasande det blev av det hela. Jag har aldrig haft problem med bönor tidigare men nu var det rent plågsamt innan trycket släppte och det gjorde det hela kvällen lång. Vet inte om det blir någon skillnad om jag kokar bönorna själv så det måste jag prova innan jag helt förkastar dem, för jag gillar bönor.

Har i alla fall tagit ut en del råvaror från frysen som ska tillagas idag.
Hade 2 hela salta sillar i frysen som jag blötlagt över natten och det ska vi äta idag, stekt salt sill med vit sås, potatis och gröna ärtor. Jag hade även en bit fläskfile som jag ska steka i strimlor tillsammans med massor av gul eller röd lök. Till det kan vi ha kokt potatis, paprika och gurka.
Tog även ut sista påsen med köttfärs som jag ska göra köttfärssås av, såsen ska vara brun sås. fullkornsmakaroner blir bra till det och lite kokta herrgårdsgrönsaker.

Jag har provat äta det mesta nu och det är bara bönorna jag har reagerat på. Glass, hemmagjord pizza, Max hamburgare, kakor, bullar, godis allt har gått bra även om jag inte tagit så mycket av något. Igår åt vi hamburgare och jag beställde en Maxbox alltså barnskrov men jag kunde lika gärna ha bett att få en halv 45 g hamburgare och tagit några strips av någon annan. Jag orkade lite mera än halva burgaren och ca 4 strips och ingen läsk eftersom jag inte ska dricka med maten. Så när det nu blir en nästa gång beställer jag bara en liten hamburgare för det är ingen vits med mer än så. 


Tisdag

Känns som om jag inte gör något annat än jobbar just nu, sedan 28/12 har jag varit ledig 1 dag och det känns.
I söndags blev det i alla fall -1 kg så det förändrades inte från torsdagen.
Maten har inte riktigt varit så bra som den hade kunnat vara men jag har inte riktigt inspiration eller ork att fixa något när jag kommer hem vid halvåtta tiden på kvällen. Men det ska bli bättre till lhelgen för då är jag ledig hela helgen, yes. 

Hade tänkt baka lite olika grova bröd och göra lite färdiga matlådor. Ska riktigt frossa i allt som finns i frysen och tömma den, ska bli kul att se vad som gömmer sig där.
Just nu känner jag för linser och bönor så chili con carne blir det i alla fall, rapport kommer på vad det blev.

Har även fått en återbesökstid den 18/1 till Sunderby sjukhus och dr. Anders Nilsson. Ska lämna fasteprover veckan innan och det ska bli intressant att se hur värdena är.