Måndag 30/11

Jag bor i en nyrenoverad lägenhet i ett hus som fortfarande renoveras och idag hade byggföretaget meddelat att de skulle bryta strömmen mellan 12-15.
Måste ha soppor, var min tanke och började koka för det vildaste.

Jag hade tagit ut laxrens från frysen så jag kokade buljong på det och rensade fisken från de kokta bena, silade och kokade upp det om på nytt med potatis, morot, purjo och kryddor. Fiskbitarna var så små så jag mixade hela klabbet. 
Vi åt fisksoppan till middag och sonen klagade på att det inte fanns något att tugga i soppan, ät mackor till och var glad, tyckte jag. 
Samtidigt som fiskrenset kokade fixade jag en morotssoppa som jag hade till lunch. Maken som också fick samma tyckte att den var alldeles för stark och spädde ut med mjölk. Själv tyckte jag om båda sopporna, men lovade lämna bitar i deras soppor hädan efter. 
Jag jobbade som bara den för att hinna få klart allt innan de skulle stänga strömmen och så gjorde dem det inte. Jo, i trapphuset. Hade slarvläst lappen på ytterdörren.  

Hade planer på att gå ut på promenad på eftermiddagen och vad händer, jo det börjar regna. Halt och eländigt blev det så inte vågade jag ut och riskera att halka eller ramla igen. Man har nog inte tur hur många gånger som helst.

Imorgon bitti ska vi och handla kl 9 på morgonen så vi får fylla upp i förråden. Har skrivit upp en hel del som ska lagas och bakas inför jul och det är bäst att passa på medan man är sjukskriven, för när jag börjar jobba blir det en hel del sena kvällar då apoteket har kvällsöppet inför jul.

Jag ska fixa jansonsfrestelse och kålrotslåda för det kan jag lätt purea på julafton. Så det tar jag bla med mig till julbordet. Ska prova baka knäckebröd, det ska bli spännande för det kan jag också äta under pureperioden, tror jag. Jag har ännu inte pratat med varken dietist eller sjukgymnast så jag vet inte riktigt vad som gäller varken med mat eller träning. Tur att viktop.se finns så jag kan få tips därifrån samt alla gamelrävar med viktbloggar, mycket bra att ni finns.

Systeryster vi borde baka anisbröd tillsammans innan jul, vad säger du?
 


Kommentarer
Postat av: Annika

joo det blev jättegott med lussekatterna! Jag visste inte heller att det fanns sådana paket förrän i år så jag tänkte prova och det funkade perfekt :O) lätt och gott! kram/Annika

2009-11-30 @ 18:51:57
URL: http://motettlivihogklackat.blogg.se/
Postat av: Annika

jag glömde skriva att visst får du länka..jag gör detsamma ler

2009-11-30 @ 18:54:18
URL: http://motettlivihogklackat.blogg.se/
Postat av: KIKI

Du ska inte säga till mig att jag har full rulle!!

Du är ju igång hela tiden!!

Åhh så goda dina soppor lät!

Kålrotslåda har jag inte provat...kan man få receptet?? SNÄLLA

Jag minns första känckemackan med leverpastej på den smakade sååååååå UNDERBART!! =)

KRAMAR

2009-11-30 @ 19:54:33
URL: http://blogg.familjen-ahlgren.se
Postat av: Maya

Man ska ju läsa hela lappen..:) Men du fick något gjort i alla fall!

Kålrotslåda på julen, det är det jag satsar på också... mamma kommer hit till jul och hon är duktig på att göra det. MUMS!!

2009-12-01 @ 06:21:34
URL: http://denkortavagen.blogspot.com/
Postat av: sara

det går så bra så att länka,, jag lägger till dig med.../sara

2009-12-01 @ 15:12:09
URL: http://tjocksingelmamma.blogg.se/
Postat av: /Birgitta

Ja, dagen före julafton, kanske?! Apropå anisbröd...

2009-12-01 @ 15:17:36
URL: http://lyckligagatans.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback